Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s opštim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. ECANSYA filmom obložene tablete

  ECANSYA filmom obložene tablete (kapecetabin)

  Lijek Ecansya spada u skupinu lijekova koje nazivamo citostatici. Ovi lijekovi zaustavljaju rast stanica raka. Sadrž i kapecitabin koji sam nema citostatski učinak. Tek nakon apsorpcije u tijelu promijeni se u aktivnu citostatsku supstancu (više u tumorskom tkivu nego u zdravim tkivima).  Lijek Ecansya se upotrebljava za liječenje raka debelog crijeva, rektuma, želuca i raka dojki, upotrebljava se i za sprečavanje nove pojave raka debelog crijeva nakon kompletnog uklanjanja tumora operacijom.  Lijek Ecansya može se upotrebljavati samostalno ili u kombinaciji s drugim lijekovima.  
 2. EFLORAN otopina za infuziju

  EFLORAN otopina za infuziju (metronidazol)

  Efloran je namijenjen profilaksi i liječenju infekcija za koje je dokazano da su uzrokovane anaerobnim bakterijama (gram pozitivne i gram negativne) ili se na njih kao na uzročnike sumnja.
 3. EFLORAN tablete

  EFLORAN tablete (metronidazol)

  Efloran tablete sadrže metronidazol, antimikrobnu aktivnu supstancu iz skupine nitroimidazola, koja djeluje prije svega protiv anaerobnih mikroorganizama – gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija ( Bacteroides spp., Clostridium spp., Eubacterium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp. i drugi na metronidazol osjetljivi anaerobi). Liječi i neke infekcije parazitima (djeluje snažno trihomonacidno i lamblicidno). Efloran je namijenjen liječenju infekcija polnih organa i nekih infekcija u trbuhu, infekcija dišnih organa, kostiju, zglobova, kože i mekih tkiva te parodontalnih tkiva, centralnog nervnog sistema te kod infekcija krvi (bakterijemija, sepsa) i infekcija srčanih zalistaka (bakterijski endokarditis). Njime liječimo infekcije crijeva (enterokolitis), infekcije u rodnici (bakterijska vaginoza) te crijevne i izvancrijevne infekcije koje uzrokuju paraziti (amebijaza, lamblijaza i trihomonijaza). Upotrebljavamo ga i za sprečavanje infekcija kod hirurških zahvata na polnim i probavnim organima te za uklanjanje bakterije Helicobacter pylori.
 4. ELICEA filmom obložene tablete

  ELICEA filmom obložene tablete (escitalopram)

  Elicea tablete sadrže escitalopram kao aktivnu supstancu. Escitalopram pripada skupini antidepresiva koja se naziva selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SIPPS). Navedeni lijekovi djeluju na serotoninski sustav u mozgu povećavajući razinu serotonina. Poremećaji serotoninskog sustava važan su činitelj u razvoju depresije i povezanih bolesti. Elicea se primjenjuje za liječenje depresije (velikih depresivnih epizoda) i anksioznih poremećaja, kao što su panični poremećaj sa ili bez agorafobije (strah od otvorenog prostora), socijalni anksiozni poremećaj, generalizirani anksiozni poremećaj i opsesivno-kompulzivni poremećaj.
 5. EMANERA gastrorezistentne kapsule, tvrde

  EMANERA gastrorezistentne kapsule, tvrde (esomeprazol)

  Aktivna supstanca u Emaneri je esomeprazol, inhibitor protonske pumpe. Esomepreazol se primjenjuje u liječenju peptičnih poremećaja vezanih uz pojačanu sekreciju želučane kiseline. Termin peptičnog poremećaja u sekreciji želučane kiseline odnosi se na skupinu poremećaja koji pogađaju gastrointestinalni (GI) trakt, u kojem želučana kiselina igra glavnu ulogu u razvoju bolesti i simptoma. U ove poremećaje spadaju: gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) i njezine komplikacije (npr. erozivni ezofagitis, strikture, Barretov ezofagus), peptični ulkus (PU), gastroduodenalna oštećenja sluznice i druge komplikacije uzrokovane lijekovima (nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAR) i Zollinger-Ellisonov sindrom te druga patološka stanja hipersekrecije.
 6. ENAP H, HL i HL 20 tablete

  ENAP H, HL i HL 20 tablete (enalapril/hidrohlorotiazid)

  Liječenje arterijske hipertenzije kada je potrebno kombinirano liječenje.
 7. ENAP tablete

  ENAP tablete (enalapril)

  Liječenje hipertenzije, simptomatskog zatajenja srca u bolesnika s asimptomatskom disfunkcijom lijeve klijetke.
 8. ETOXIB tablete

  ETOXIB tablete (etorikoksib)

    Etoxib sadrži aktivnu supstancu etorikoksib. Etoxib je lijek iz skupine lijekova koji se zovu selektivni inhibitori ciklooksigenaze-2 (COX-2). Oni pripadaju većoj skupini lijekova koji se zovu nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL). Etoxib pomaže smanjiti bolove i oticanje (upalu) u zglobovima i mišićima u osoba u dobi od 16 godina i starijih koje imaju osteoartritis, reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis i giht. Etoxib se također koristi za kratkotrajno liječenje umjereno jake boli nakon stomatološkog hirurškog zahvata u osoba u dobi od 16 ili više godina.   Šta je osteoartritis? Osteoartritis je bolest zglobova. Nastaje zbog postepenog trošenja hrskavice koja oblaže krajeve kostiju. To uzrokuje oticanje (upalu), bol, osjetljivost, ukočenost i tjelesnu nesposobnost. Šta je reumatoidni artritis? Reumatoidni artritis je hronična upalna bolest zglobova. Uzrokuje bol, ukočenost, oticanje zglobova i sve veći gubitak pokretljivosti zahvaćenih zglobova. Također može uzrokovati upalu u drugim organima. Šta je giht? Giht je bolest koju karakteriziraju iznenadni, ponavljajući napadaji jake boli, vrlo bolne upale i crvenilo zglobova. Uzrokovan je odlaganjem mineralnih kristala u zglobovima. Šta je ankilozantni spondilitis? Ankilozantni spondilitis je upalna bolest koja zahvaća kičmu i velike zglobove.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih osobina i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka kod pojedinog bolesnika može procijeniti samo ljekar. Za sve dodatne informacije obratite se svom ljekaru ili farmaceutu.

Prijava neželjenih dejstava
Ukoliko želite prijaviti neželjena dejstva lijeka, molim vas da ispunite niže navedeni obrazac.