Uvjeti privatnosti prilikom zapošljavanja

Dobro došli na Krkinu stranicu za pronalazak karijere.

Kada kreirate korisnički profil i upišete svoje podatke u našu bazu podataka zainteresiranih posloprimaca ili kada se prijavite za posao u Krki u Sloveniji ili nekoj od naših podružnica diljem svijeta, dajete nam neke od svojih osobnih podataka. Željeli bismo vam objasniti  kako prikupljamo, upotrebljavamo, čuvamo i otkrivamo osobne podatke.

Koje osobne podatke obrađujemo?

Kreiranjem korisničkog profila na našoj internetskoj stranici otkrivate nam svoje ime i prezime, adresu elektroničke pošte i telefonski broj. Kada aktivirate svoj korisnički profil, možete dodati svoju fotografiju i adresu.

Ako popunite molbu za posao ili upišete svoje podatke u našu bazu podataka zainteresiranih posloprimaca, otkrivate nam još više informacija o sebi (osim imena i prezimena, adrese elektroničke pošte i telefonskog broja): kućnu adresu, životopis, formalno obrazovanje, radno iskustvo, druge vještine i kompetencije, fotografije i druge osobne podatke.

Koju pravnu osnovu imamo za obradu vaših osobnih podataka?

Sve osobne podatke dobivene s vašeg korisničkog profila i iz naše baze podataka zainteresiranih posloprimaca obrađujemo zato što ste nam dali svoju suglasnost. Osobni podaci iz molbe za posao koju ste popunili obrađuju se jer je to nužno za sklapanje ugovora o radu.

Svoju suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku te možete zatražiti anonimizaciju svojih osobnih podataka tako da nam se obratite na: recruitment.dataprotection@krka.biz.

Zašto obrađujemo vaše osobne podatke?

Obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo kreirali vaš korisnički profil, uključili vas u Krkin proces regrutiranja zaposlenika, obavijestili vas o slobodnim radnim mjestima, događajima regrutiranja zaposlenika te zanimljivim novim i različitim oblicima suradnje, kako bismo vam slali obavijesti o slobodnim radnim mjestima te sklopili ugovor o radu nakon uspješne prijave za radno mjesto.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Sve osobne podatke koje nam date čuva naš izvršitelj obrade podataka, Cornerstone OnDemand Europe Limited, 4 Coleman Street, London, EC2R 5AR, Ujedinjeno Kraljevstvo u Europskoj uniji, u skladu s ugovorom o obradi osobnih podataka zaključenima prema pravilima o zaštiti osobnih podataka u EU-u, tj. Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR).

Sve osobne podatke koje nam date na Krkinoj internetskoj stranici u Ruskoj Federaciji čuva naš ugovorni izvršitelj obrade Cornerstone OnDemand Europe Limited u Ruskoj Federaciji i Europskoj uniji.

Koliko se dugo čuvaju vaši osobni podaci?

Osobni podaci iz vašeg korisničkog profila (npr. ime i prezime, adresa elektroničke pošte, telefonski broj, kućna adresa, grad, država, fotografija) čuvaju se 24 mjeseca od dana na koji ste ih kreirali ili dana na koji ste se njima posljednji put koristili, ovisno što se od toga dogodilo poslije. Prije kraja tog razdoblja, primit ćete elektroničku poruku o automatskoj anonimizaciji vaših podataka, osim ako obnovite svoju suglasnost – također ćete imati mogućnost takva odabira.

Osobni podaci koje navedete prilikom popunjavanja molbe za posao ili koje upišete u našu bazu podataka zainteresiranih posloprimaca (npr. životopis, drugi dokumenti i informacije) te svi podaci generirani tijekom procesa prijave (npr. razgovor, test prikladnosti, procjena kompetencija, razmijenjena elektronička pošta, komentari) čuvaju se 24 mjeseca od datuma uspješnog odabira kandidata za radno mjesto. Nakon toga, ti se podaci automatski i trajno brišu.

Tko može pristupiti vašim osobnim podacima i koristiti se njima?

Samo Krkini zaposlenici koji su uključeni u proces regrutiranja i odabira (npr. zaposlenici odjela ljudskih potencijala, voditelji organizacijskih jedinica u kojima će se odvijati posao i njihovi nadležni, IT zaposlenici koji imaju pristup kako bi izvršavali svoj posao) imaju pristup vašim osobnim podacima.

Zaposlenici odjela ljudskih potencijala u Krki i njezinim globalnim podružnicama mogu upotrijebiti vaše osobne podatke kako bi vas upozorili na odgovarajuće poslovne prilike. Vaši osobni podaci neće se otkrivati nijednoj drugoj tvrtki i neće se izvoziti u treće zemlje bez odgovarajuće pravne osnove.

Kako možete ostvariti svoja prava na pristup, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prigovor na obradu i prijenos podataka?

Ako želite pristupiti ili ispraviti svoje osobne podatke, to možete učiniti u bilo kojem trenutku u svom korisničkom profilu. Za brisanje, ulaganje prigovora i ograničavanje obrade te prijenos podataka, obratite nam se na recruitment.dataprotection@krka.biz.

Ako imate dodatnih pitanja o svojim osobnim podacima, možete ih poslati Krkinu službeniku za zaštitu podataka na dataprotection.officer@krka.biz.

Ako smatrate da naša obrada podataka krši primjenjivi zakon, imate pravo uložiti pritužbu nadležnom tijelu.

Tko je odgovoran za vaše osobne podatke?

Krka i njezine podružnice osiguravaju zaštitu osobnih podataka, uključujući zaštitu od protuzakonite obrade i gubitka, u skladu s primjenjivim zakonom. Krkina podružnica kojoj šaljete molbu voditelj je obrade podataka te je odgovorna za vaše osobne podatke. Ako ste jednostavno kreirali korisnički profil ili se registrirali u našu bazu podataka zainteresiranih posloprimaca, vaš voditelj obrade osobnih podataka je Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo Mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo Mesto, Slovenija.

Što možete učiniti ako ne date suglasnost za Krkine uvjete privatnosti za regrutiranje zaposlenika?

Ako ne date suglasnost za Krkine uvjete privatnosti za regrutiranje zaposlenika, nećete moći kreirati  korisnički profil i prijaviti se za slobodno radno mjesto ili biti uključeni u našu bazu podataka zainteresiranih posloprimaca. Molimo da imate na umu da Krka i njezine podružnice strogo poštuju zaštitu osobnih podataka. Vaši osobni podaci koristit će se samo za prijavu na slobodna radna mjesta u Krki i njezinim podružnicama, koja možete detaljno navesti u svojoj prijavi. Uzmite to u obzir i vratite se na stranicu za prijave kako biste se ponovno prijavili za slobodno radno mjesto.