Slideshow slide

KRKA U BOSNI I HERCEGOVINI

Krka je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1976. godine, ali su Krkini proizvodi bili dostupni na tržištu i prije toga.

Ispunjavamo svoju misiju ,,Živjeti zdrav život“ tako što nudimo širok izbor visokokvalitetnih i cjenovno pristupačnih lijekova na recept, lijekova i proizvoda bez recepta i veterinarskih lijekova i proizvoda, koji doprinose boljem kvalitetu života.

45+
zaposlenih
u Bosni i Hercegovini
40+
godina
na bosanskohercegovačkom tržištu
20+
milijuna eura prodanih proizvoda
u 2023. godini

Krka je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1976. godine, ali su Krkini proizvodi bili dostupni na tržištu i prije toga. Krka je u proteklih 50 godina vrlo brzo izgradila svoj imidž i prepoznatljivost, te prerasla u jednu od vodećih farmaceutskih kompanija. Mi smo stabilna kompanija, prisutna i tokom rata u Bosni i Hercegovini 1990-ih. Danas Krka ima široku mrežu distributera u Bosni i Hercegovini koji opskrbljuju tržište Krkinim proizvodima. Uvijek smo prepoznati kao pouzdan partner ljekara, farmaceuta i pacijenata. U našem visokostručnom i motivisanom timu čak 98% zaposlenika ima fakultetsko obrazovanje. Od 2004. godine imamo vlastite prostorije u Sarajevu i Banja Luci. Vrijednosti kojih se držimo su lojalnost, izvrsnost, pripadnost timu i razumijevanje da je uspjeh kompanije rezultat rada svakog zaposlenika.

Krka u Bosni i Hercegovini svoju poziciju ne gradi samo prodajom lijekova već i kontinuiranom edukacijom, organizacijom stručnih seminara, simpozija i humanitarnim radom.

Naš glavni cilj je promovisanje Krkinih kvalitetnih generičkih lijekova s dodanom vrijednošću u skladu s Krkinom misijom, vizijom i vrijednostima.

Farmaceutski proizvodi na recept čine više od 77% prodaje.

      Farmaceutski proizvodi na recept,77.0
Bezreceptni proizvodi,23.0
    

Farmaceutski proizvodi na recept čine više od 77% prodaje.

TERAPIJSKA PODRUČJA

TERAPIJSKA PODRUČJA


Nudimo širok spektar klinički dokazanih lijekova iz područja kardiologije, gastroenterologije, psihijatrije, analgetika i OTC programa. Naši osnovni lijekovi postali su vodeći brendovi na tržištu u određenim područjima terapijskih indikacija. Krka se u 2020. svrstala među 3 najbolje kompanije po uspješnosti poslovanja u farmaceutskoj industriji.

VIŠE
KVALITETA

KVALITETA


Krkin glavni zadatak je omogućiti zdrav i kvalitetan način života. Samostalno jačamo dugoročne poslovne i partnerske odnose. Kvalitet i pouzdanost Krkinih lijekova dobro su poznati ljekarima, farmaceutima i pacijentima širom Bosne i Hercegovine.

VIŠE
POSTANITE DIO PREDANOG TIMA

POSTANITE DIO PREDANOG TIMA


Naši medicinski predstavnici dijele informacije sa zdravstvenim radnicima o našim proizvodima i najnovijim smjernicama za liječenje na više od 40 tržišta širom svijeta. Zaposlenici dobijaju optimalne uvjete za razvoj. Brzo prepoznajemo njihov potencijal, potičemo kreativnost i cijenimo predanost poslu.

Više

Istražite više

Multiparty banner 1

ODRŽIVOST

Možemo se smatrati uspješnima samo ako naš uspjeh pozitivno utječe na okoliš i zajednicu.

Više

ZNANOST I TEHNOLOGIJA

Povjerenje u Krkine lijekove započinje u našim razvojnim laboratorijima i proizvodnim postrojenjima.

Više

PROIZVODI

Omogućujemo sigurno i učinkovito liječenje visokokvalitetnim lijekovima.

Više