Farmaceutski oblici s produljenim oslobađanjem

Farmaceutski oblici s neposrednim oslobađanjem oslobađaju djelatnu tvar ubrzo nakon gutanja i obično ih je potrebno uzimati nekoliko puta dnevno. S druge strane, farmaceutski oblici s produljenim oslobađanjem osiguravaju oslobađanje djelatne tvari tijekom duljeg razdoblja, zbog čega je lijek potrebno uzeti samo jednom dnevno. Time se poboljšava suradljivost bolesnika i povećava učinkovitost liječenja.

Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem zdravilne učinkovine

Budući da se lijek oslobađa postupno i tijekom duljeg razdoblja, fluktuacije koncentracija djelatne tvari u plazmi manje su izražene nego kod oblika s neposrednim oslobađanjem. Kao rezultat, moguće je izbjeći nuspojave povezane sa znatnim fluktuacijama, što rezultira sigurnijim liječenjem.

Tablete gliklazida s produljenim oslobađanjem za snižavanje razina glukoze u krvi

Djelatna tvar, gliklazid, uklopljena je u homogenu matricu koja omogućuje ravnomjernu distribuciju djelatnih i pomoćnih tvari. Matrica sadrži celulozni polimer koji bubri u kontaktu s tjelesnim tekućinama u gastrointestinalnom traktu i oblikuje sloj gela. Djelatna tvar oslobađa se putem tog gela.

Gliklazid je djelatna tvar iz skupine sulfonilureja koja se upotrebljava za oralno liječenje dijabetesa melitusa tipa 2. Krka proizvodi tablete s produljenim oslobađanjem u raznim jačinama. Tablete većih jačina imaju razdjelnu liniju koja omogućuje da se tableta precizno prelomi i da se doza tako prilagodi potrebama bolesnika.

Slideshow slide 1

Tablete s produljenim oslobađanjem

0:42

Istražite više

Multiparty banner 1

SUVREMENA TEHNOLOGIJA

Naši lijekovi proizvode se koristeći suvremenu tehnologiju u tvornicama u Sloveniji i diljem svijeta.

Više

KVALITETA

Predani smo kvaliteti jer je ona bitan dio svega što radimo.

Više

PROIZVODI

Omogućujemo sigurno i učinkovito liječenje visokokvalitetnim lijekovima.

Više