Pravne obavijesti

Ova mrežna stranica u vlasništvu je i njome upravlja:

KRKA FARMA d.o.o., Sarajevo
Ul. Džemala Bijedića 125a
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina 

Ove mrežne stranice osmišljene su kako bi pružile opće informacije o Krki, njenim proizvodima i uslugama.

Uvjeti korištenja

Ako otvorite ili pregledavate bilo koju mrežnu stranicu Krke, prihvaćate sve uvjete korištenja i odredbe. Molimo da ne koristite ovu mrežnu stranicu ukoliko se ne slažete sa svim uvjetima korištenja. Savjetujemo vam da povremeno posjetite našu mrežnu stranicu i pročitate Uvjete korištenja i Pravila o privatnosti koja su na snazi ​​budući da su pravno obvezujuća.

Krka upravlja, nadzire i ažurira Krkinu mrežnu stranicu u Sarajevu, Bosni i Hercegovini.

Informacije i podaci dostupni na mrežnim stranicama Krke služe samo u informativne svrhe i nisu namijenjeni za uspostavljanje obvezujućih pravnih odnosa ili ulazak u pravne odnose, osim ako to nije izričito navedeno (npr. Izdavanje službenih ponuda, promotivnih materijala, itd).

Informacije o Krki, njenim proizvodima, uslugama i vrijednosnim papirima koje se prezentiraju na Krkinim mrežnim stranicama ne smatraju se ponudom proizvoda, usluga ili vrijednosnih papira. Informacije o proizvodima i / ili aktivnim tvarima prikazanim na mrežnim stranicama Krke su opće informacije o cjelokupnom proizvodnom programu Krke. Napominjemo da se ove informacije ne smiju smatrati ponudom, osim ako nije izričito navedeno drugačije.

Navođenje proizvoda i / ili aktivne tvari na mrežnim stranicama Krke ne znači da je Krka stavila proizvod i / ili aktivnu tvar na tržište, ili ponudila ga u zemlji od interesa za posjetitelja mrežne stranice, ili ga nudi u zemlji u kojoj je posjetitelj ušao na mrežnu stranicu. Provjerite sa Krkom, njezinim društvima ili predstavništvima da li Krka stavlja na tržište i prodaje u vašoj zemlji proizvod ili aktivnu tvar za koju ste zainteresirani.

Ograničenje odgovornosti

Kako bi osigurali točne informacije i ažurirane podatke na svojim stranicama, Krka je svoje mrežne stranice razvila s dužnom pažnjom i namjerava nastaviti s time. Krka, međutim, ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost ili cjelovitost informacija. Krka također zadržava pravo izmjene sadržaja svojih mrežnih stranica u bilo kojem trenutku i na bilo koji način bez obzira na razlog i bez prethodne obavijesti. Korisnici stranica koriste objavljene podatke isključivo na vlastiti rizik. Krka i bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je surađivala u dizajnu i izradi postojećih mrežnih stranica izričito se odriče odgovornosti za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati ili se odnosi na pristup, korištenje ili nesposobnost korištenja informacija sadašnjih mrežnih stranica i / ili bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju.

Informacije koje se nalaze na Krkinim mrežnim stranicama nikako ne služe davanju profesionalnih medicinskih savjeta ili uputa za liječenje bilo koje bolesti s Krkinim proizvodima. Prije korištenja bilo kojeg Krkinog proizvoda molimo konzultirajte liječnika ili ljekarnika.

Može se dogoditi da će svaki korisnik Krkinih mrežnih stranica odgovoriti objavljivanjem raznih informacija. Krka se odriče svake odgovornosti u tom smislu. Imajte na umu da takve informacije nisu povjerljive i ne spadaju u zaštitu autorskih prava. Krka pridržava pravo slobodno koristiti takve informacije, širiti ih i otkriti bilo kojoj drugoj strani bez ograničenja te ih koristiti bez navođenja izvora. Krka zadržava pravo korištenja (ne samo) ideja, koncepata, znanja, iskustva i tehnika koje su predmet takvih informacija ili informacije koja ih može sadržavati. Krka može takve informacije koristiti prema vlastitom nahođenju za bilo koju odabranu svrhu.

Veze na druge mrežne stranice

Postojeće mrežne stranice također sadrže informacije trećih strana i veze na mrežne stranice trećih strana. Ukoliko smatramo prikladnim, možemo ih označiti na odgovarajući način. Krka nije upoznata sa sadržajem mrežnih stranica trećih strana i stoga ne preuzima nikakvu odgovornost za njihove informacije.

Prava intelektualnog vlasništva

Sve informacije i slike prikazane na mrežnim stranicama Krke, u zakonskom okviru, podliježu zaštiti autorskih i drugih prava intelektualnog vlasništva. Dokumenti objavljeni na postojećim mrežnim stranicama mogu se reproducirati samo u nekomercijalne i osobne svrhe, a sve gore navedene obavijesti koje se odnose na zaštitu autorskog prava ili druga prava intelektualnog vlasništva moraju se poštivati. Informacije koje se nalaze na trenutnim mrežnim stranicama ne smiju se kopirati, prikazivati, preuzimati, mijenjati, reproducirati ili na drugi način distribuirati u komercijalne svrhe bez izričitog pismenog pristanka Krke. Imena robnih marki i zaštitni znakovi koji se pojavljuju na ovim stranicama su registrirani zaštitni znakovi Krke ili Krka ima pravo koristiti.

Zaštita privatnosti

Usklađenost s važećim zakonodoavstvom

U skladu sa važećim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, Krka s posebnom pažnjom štiti informacije dobivene od korisnika svoje mrežne stranice i njihove osobne podatke. Molimo vas, pročitajte više o našem prikupljanju, spremanju, korištenju i širenju osobnih podataka.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo na našoj mrežnoj stranici?

Možete koristiti našu mrežnu stranicu bez unosa vaših osobnih podataka. Od vas se traži da podnesete svoje osobne podatke samo ako naručite bilo koji od naših proizvoda ili usluga.

Osobne podatke prikupljamo samo kada ih šaljete nama putem pretplate na naš newsletter, pristupanjem sadržaju na našoj mrežnoj stranici ili sudjelovanjem na našim nagradnim igrama. Također, prikupljamo vaše osobne podatke kada ispunite obrazac Izvještaj o neželjenim učincima, naručite naše proizvode ili usluge putem elektroničke pošte, pošaljete upit o svojoj narudžbi ili u sličnim situacijama kada nam odlučite poslati svoje osobne podatke.

Osim osobnih podataka koje nam pošaljete, prikupljamo i podatke s kolačićima. Takve informacije mogu uključivati ​​mrežne stranice s kojih ste posjetili našu mrežnu stranicu, mrežne stranice koje ste posjetili s naše mrežne stranice i duljinu vašeg posjeta na našoj mrežnoj stranici. Odmah anonimiziramo posljednje tri znamenke vaše IP adrese, čime učinkovito sprječavamo vašu identifikaciju na temelju tih informacija. Te informacije možemo upotrijebiti da bismo vas identificirali, ali to nije ono što radimo.

Za koje svrhe obrađujemo podatke koje podnosite putem naše mrežne stranice?

Podaci koje nam pošaljete ili koje prikupljamo s kolačićima, mogu se obrađivati ​​u sljedeće svrhe: statističke svrhe i za identifikaciju demografije i interesa mrežnih korisnika, ali samo na način da ne možete biti identificirani; dijagnosticiranje problema s našim poslužiteljem i administriranje naše mrežne stranice; pružanje proizvoda ili usluga koje ste naručili putem naše mrežne stranice; ili u druge svrhe koje ste zatražili ili se složili s njima, osim ako zakonom nije drugačije određeno.

Prosljeđujemo li vaše osobne podatke drugim tvrtkama?

Samo tvrtka odgovorna za Krkinu mrežnu stranicu ima pristup vašim osobnim podacima. Krka je sklopila ugovor o obradi osobnih podataka s tom tvrtkom i jamčimo da je u skladu sa svim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Gdje pohranjujemo osobne podatke koje podnosite putem naše mrežne stranice?

Vaši osobni podaci pohranjeni su na našim poslužiteljima kojima sami upravljamo. Naši poslovni partneri, koji u nekim slučajevima pohranjuju osobne podatke za nas, osiguravaju razinu zaštite koja je barem istovjetna onoj koju imamo u Krki. Vaši osobni podaci ne smiju se, u bilo kojem obliku, prenositi trećim osobama, osim tvrtki odgovornoj za mrežnu stranicu Krke, ili ako to zahtijevaju tijela javne vlasti.

Profesionalna javnost

Neki dijelovi ove mrežne stranice mogu sadržavati informacije kojima, u skladu s važećim zakonima, mogu pristupati samo ljekari, farmaceuti i veterinari. Stoga, moramo prikupiti kontakt podatke i neke osobne podatke tih ljekara, farmaceuta i veterinara koji žele pristupiti profesionalnim informacijama o medicinskim proizvodima. U tom slučaju, osobni se podaci koriste kao jamstvo da je sadržaj naše mrežne stranice dostupan u skladu s propisima o medicinskim proizvodima. Točnost tih podataka isključiva je odgovornost pojedinaca. Kontakt podaci se koriste za kontaktiranje pojedinaca prema potrebi. Ne upotrebljavamo osobne podatke i kontakt podatke za bilo koju drugu svrhu, niti ih dostavljamo trećoj strani.

Djeca

Krkina mrežna stranica namijenjena je općenito odraslim osobama. Ako u bilo kojem trenutku Krka pripremi bilo kakav sadržaj mrežne stranice za djecu i nudi im svoje proizvode ili usluge, to će učiniti u skladu s primjenjivim zakonima i dobiti odgovarajuću privolu roditelja ili privolu nositelja roditeljske odgovornosti.

Kolačići

Kolačić je mala datoteka koja se pohranjuje na vašem računalu kada prvi put posjetite mrežnu stranicu. Mrežna stranica koja izdaje kolačić prepoznaje ga kada ponovo posjetite tu mrežnu stranicu. Svrha ove tehnologije je poboljšati našu mrežnu stranicu i vaše korisničko iskustvo.

Neki od kolačića koje upotrebljavamo su kolačići sesije (istječu kada je preglednik zatvoren), a neki su trajni kolačići (ostat će pohranjeni na vašem uređaju tijekom određenog vremenskog razdoblja nakon što napustite našu mrežnu stranicu). Kolačići sesije koriste se za brojanje posjetitelja na našoj mrežnoj stranici, a trajni kolačići služe za pohranu kontakt podataka za buduće posjete naših mrežnih stranica (sjećaju se vaših podataka za prijavu). Također koristimo kolačiće treće strane koji potječu od drugih mrežnih stranica: to su YouTube kolačići (omogućuju reprodukciju određenog video sadržaja na našoj mrežnoj stranici), kolačići za oglašavanje i kolačići Google Analyticsa, koje upotrebljavamo kako bismo saznali kako se krećete na našoj mrežnoj stranici, za koje sadržaje ste zainteresirani i koliko dugo traje vaš posjet. Na temelju toga možemo urediti sadržaj naše mrežne stranice i prilagoditi ga potrebama naših posjetitelja.

Obrađujemo podatke prikupljene kolačićima samo u statističke svrhe i za identifikaciju demografije i interese korisnika mrežne stranice (ali samo pomoću metoda koje sprečavaju vašu identifikaciju), za dijagnosticiranje problema s našim poslužiteljem, administriranje naše mrežne stranice te da bismo vas  informirali o našim proizvodima.

Većina mrežnih preglednika automatski dopušta kolačiće. U bilo kojem trenutku možete odbiti upotrebu kolačića. Ako želite odbiti upotrebu kolačića na vašem uređaju, možete promijeniti postavke mrežnog preglednika. Za više informacija o tome kako odbiti kolačiće, posjetite stranicu: www.aboutcookies.org. Za više informacija o usluzi Google Analytics posjetite stranicu:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Promjene Zaštita privatnosti objavljene na Krkinim mrežnim stranicama

Krka zadržava pravo izmjene Zaštite privatnosti, objavljene na svojim mrežnim stranicama. Preporučujemo da se vratite na našu mrežnu stranicu i da ju redovito pregledavate. U slučaju bilo kakvih bitnih izmjena Zaštite privatnosti, obavijest o takvoj promjeni bit će objavljena na našoj mrežnoj stranici.

Sigurnost

Krka koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitila vaše podatke od manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Svjesni smo važnosti sigurnosti – ona je ugrađena u sve naše sustave i radne procese koji uključuju sustave pohrane osobnih podataka. Naš rad sa sustavima pohrane sadrži najnovija tehnološka rješenja i pristupe koji osiguravaju najveću moguću zaštitu za pohranu i obradu osobnih podataka (enkripcija, politika pristupa podacima, zapisnici o obradi osobnih podataka itd.). Naša infrastruktura osigurava kontinuiranu zaštitu podataka od svih prijetnji, uključujući viruse i druge vrste zlonamjernog koda. Koristimo sustave za otkrivanje prijetnji i postupke koji nam pomažu da bolje zaštitimo svoje usluge i osiguramo visoku razinu sigurnosti.

Kontakti

Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja molimo kontaktirajte nas na info.ba@krka.biz.

Stalni razvoj mrežnih stranica zahtijeva povremene prilagodbe našoj izjavi o privatnosti. Zadržavamo pravo promjene kad je to potrebno.


Zadnje ažuriranje u aprilu 2018. 

© Krka, tovarna zdravil, d.d., Novo mesto