Inovacija u obliku dvoslojnih tableta – manje tableta, ista djelotvornost

Liječenje kroničnih bolesti često od bolesnika zahtijeva istodobno uzimanje nekoliko tableta s različitim djelatnim tvarima. Dvoslojne tablete preferirani su farmaceutski oblik kada su djelatne tvari inkompatibilne zbog različitih kemijskih i/ili fizikalnih svojstava. One omogućuju fizičko razdvajanje sastojaka, a time i odgovarajuću stabilnost i kvalitetu proizvoda. To znači da umjesto dviju ili više tableta bolesnici mogu uzeti samo jednu tabletu.

Uvođenjem fiksnih kombinacija nekoliko djelatnih tvari u jednom farmaceutskom obliku olakšavamo liječenje bolesnika. Na taj način postižemo optimalan ishod liječenja, koji nedvojbeno poboljšava kvalitetu života bolesnika. Također je manji i utjecaj na okoliš jer se kombiniranjem nekoliko djelatnih tvari u jednom lijeku smanjuje ambalažni otpad.

Lijek koji kombinira djelatne tvari telmisartan i hidroklorotiazid jedan je od Krkinih lijekova u obliku dvoslojne tablete.

dvoslojne tablete

Dvoslojne tablete također omogućuju kontrolirano oslobađanje jedne ili više djelatnih tvari

Djelatna tvar u prvom sloju oslobađa se odmah. Za razliku od nje, djelatna tvar u drugom sloju oslobađa se tijekom duljeg razdoblja ili s odgodom. Na taj način dulje se održava terapijska koncentracija lijeka u organizmu, što omogućuje bolji učinak liječenja. Kontrolirano oslobađanje znači da je lijek potrebno uzimati samo jednom dnevno, čime se održava optimalna koncentracija tijekom 24 sata.

Proizvodnja dvoslojnih tableta jedinstven je izazov. Djelatne tvari u oba sloja moraju biti točno dozirane. Također je važno da ta dva sloja ne budu razdvojena – razlikuju se sastavom, zbog čega se također razlikuju i njihova fizikalna svojstva.

Slideshow slide 1

Dvoslojne tablete

0:20

Istražite više

Multiparty banner 1

SUVREMENA TEHNOLOGIJA

Naši lijekovi proizvode se koristeći suvremenu tehnologiju u tvornicama u Sloveniji i diljem svijeta.

Više

KVALITETA

Predani smo kvaliteti jer je ona bitan dio svega što radimo.

Više

PROIZVODI

Omogućujemo sigurno i učinkovito liječenje visokokvalitetnim lijekovima.

Više