Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s opštim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

  1. GARAMYCIN otopina za injekcije

    GARAMYCIN otopina za injekcije (gentamicin)

    Garamycin se koristi za liječenje teških sustavnih infekcija koje su prouzročile aerobne po Gramu negativne bakterije osjetljive na gentamicin. Djeluje i na penicilin rezistentne sojeve stafilokoka. Koristi se također i kod teških bakterijskih upala uzrokovanih neidentificiranim uzročnicima, i pratećim upalama kada je bolesnikovo zdravlje ozbiljno narušeno. U takvim stanjima koristi se zajedno s beta-laktamskim antibioticima.
  2. Glypvilo tableta

    Glypvilo tableta (vildagliptin)

    Aktivana supstanca lijeka Glypvilo, vildagliptin, pripada skupini lijekova koji se nazivaju „oralni antidijabetici". Glypvilo se primjenjuje za liječenje bolesnika sa šećernom bolešću tipa 2. Primjenjuje se kada se šećerna bolest ne može kontrolirati samo dijetom i tjelovježbom. Pomaže u kontroliranju razine šećera u krvi. Ljekar će Vam propisati Glypvilo bilo kao monoterapiju ili u kombinaciji s nekim drugim lijekovima za liječenje šećerne bolesti koje već uzimate ako se ti drugi lijekovi nisu pokazali dostatno djelotvornima u kontroli šećerne bolesti. Šećerna bolest tipa 2 razvija se ako tijelo ne stvara dovoljno inzulina ili ako inzulin što ga stvara tijelo ne radi onako kako bi trebao. Bolest se također može razviti ako tijelo stvara previše glukagona. Inzulin je supstanca koja pomaže u snižavanju razine šećera u krvi, osobito poslije obroka. Glukagon je supstanca koja potiče stvaranje šećera u jetri, što uzrokuje porast razine šećera u krvi. Obje te supstance stvara gušterača.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih osobina i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka kod pojedinog bolesnika može procijeniti samo ljekar. Za sve dodatne informacije obratite se svom ljekaru ili farmaceutu.

Prijava neželjenih dejstava
Ukoliko želite prijaviti neželjena dejstva lijeka, molim vas da ispunite niže navedeni obrazac.