Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s opštim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. LANZUL kapsule, tvrde

  LANZUL kapsule, tvrde (lansoprazol)

  Djelatna tvar u Lanzulu je lanzoprazol, koji je inhibitor protonske pumpe. Lanzoprazol blokira lučenje želučane kiseline i smanjuje kiselost želučanog soka. Liječi čir/vrijed dvanaesnika i želuca te uklanja bol. Prilikom vraćanja želučanog sadržaja natrag u jedjnak (gastroezofagealni refluks) sprečava štetno djelovanje želučane kiseline na sluznicu jednjaka, pospješuje cijeljenje upale i uklanja simptome žgaravice te sprečava ponovno pojavljivanje bolesti.
 2. LETIZEN filmom obložene tablete

  LETIZEN filmom obložene tablete (cetirizin)

  Cetirizin je snažan antihistaminik s niskim potencijalom izazivanja pospanosti pri uobičajenim terapijskim dozama, koji posjeduje dodatna protualergijska svojstva. Zbog svoje selektivnosti za H1 receptore gotovo da nema anti-kolinergičnih i anti-serotoninergičnih učinaka. Upotrebljava se za simptomatsko liječenje cjelogodišnjeg rinitisa,...
 3. LEXAURIN tablete

  LEXAURIN tablete (bromazepam)

  Lexaurin sadržava ljekovitu aktivnu supstancu bromazepam koja pripada skupini benzodiazepina. Primjenjuje se u liječenju teške tjeskobe (vrlo jak strah ili duboka zabrinutost što može utjecati na osjećaje, raspoloženje, ponašanje i mišljenje).
 4. LORISTA filmom obložene tablete

  LORISTA filmom obložene tablete (losartan)

  Lorista se koristi za liječenje esencijalne hipertenzije, bolesti bubrega u bolesnika s hipertenzijom i šećernom bolesti tipa 2, za liječenje kroničnog zatajenja srca, za smanjenje rizika od moždanog udara kod hipertenzivnih bolesnika s hipertrofijom lijevog ventrikula. Lorista je namijenjena liječenju zatajenja srca.
 5. LORISTA H i HD filmom obložene tablete

  LORISTA H i HD filmom obložene tablete (losartan/hidrohlorotiazid)

  Lorista H namijenjena je liječenju esencijalne arterijske hipertenzije u odraslih bolesnika.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih osobina i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka kod pojedinog bolesnika može procijeniti samo ljekar. Za sve dodatne informacije obratite se svom ljekaru ili farmaceutu.

Prijava neželjenih dejstava
Ukoliko želite prijaviti neželjena dejstva lijeka, molim vas da ispunite niže navedeni obrazac.