Lijekovi na recept

Nalazite se na stranicama s opštim podacima. Za pristup stručnim podacima morate se .

Proizvodi

 1. DORETA 37,5 mg/325 mg filmom obložene tablete

  DORETA 37,5 mg/325 mg filmom obložene tablete (tramadol/paracetamol)

  Doreta je lijek koji je kombiniran od dva analgetika. Tramadol je opioidni analgetik širokog spektra. Paracetamol (acetaminofen) manje je snažan analgetik koji svojim učinkom povećava učinak tramadola. Lijek Doreta namijenjen je liječenju umjerene do jake boli, kada Vaš ljekar smatra da je kombinacija tramadola i paracetamola nephodna.
 2. DORETA 75 mg/650 mg filmom obložene tablete

  DORETA 75 mg/650 mg filmom obložene tablete (tramadol/paracetamol)

  Doreta je lijek koji je kombiniran od dva analgetika. Tramadol je opioidni analgetik širokog spektra. Paracetamol (acetaminofen) manje je snažan analgetik koji svojim učinkom povećava učinak tramadola. Lijek Doreta namijenjen je liječenju umjerene do jake boli, kada Vaš ljekar smatra da je kombinacija tramadola i paracetamola nephodna.
 3. ETOXIB tablete

  ETOXIB tablete (etorikoksib)

    Etoxib sadrži aktivnu supstancu etorikoksib. Etoxib je lijek iz skupine lijekova koji se zovu selektivni inhibitori ciklooksigenaze-2 (COX-2). Oni pripadaju većoj skupini lijekova koji se zovu nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL). Etoxib pomaže smanjiti bolove i oticanje (upalu) u zglobovima i mišićima u osoba u dobi od 16 godina i starijih koje imaju osteoartritis, reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis i giht. Etoxib se također koristi za kratkotrajno liječenje umjereno jake boli nakon stomatološkog hirurškog zahvata u osoba u dobi od 16 ili više godina.   Šta je osteoartritis? Osteoartritis je bolest zglobova. Nastaje zbog postepenog trošenja hrskavice koja oblaže krajeve kostiju. To uzrokuje oticanje (upalu), bol, osjetljivost, ukočenost i tjelesnu nesposobnost. Šta je reumatoidni artritis? Reumatoidni artritis je hronična upalna bolest zglobova. Uzrokuje bol, ukočenost, oticanje zglobova i sve veći gubitak pokretljivosti zahvaćenih zglobova. Također može uzrokovati upalu u drugim organima. Šta je giht? Giht je bolest koju karakteriziraju iznenadni, ponavljajući napadaji jake boli, vrlo bolne upale i crvenilo zglobova. Uzrokovan je odlaganjem mineralnih kristala u zglobovima. Šta je ankilozantni spondilitis? Ankilozantni spondilitis je upalna bolest koja zahvaća kičmu i velike zglobove.
 4. NAKLOFEN DUO kapsule, tvrde

  NAKLOFEN DUO kapsule, tvrde (diklofenak)

  Diklofenak je nesteroidni antireumatik. Djeluje analagetski, protuupalno i antipiretski. Inhibira djelovanje enzima ciklooksigenaze i time sintezu prostaglandina. Namijenjen je liječenju svih oblika reumatskih bolesti i olakšavanju različitih bolova.
 5. NAKLOFEN otopina za injekcije

  NAKLOFEN otopina za injekcije (diklofenak)

  Diklofenak je nesteroidni antireumatik. Djeluje analagetski, protuupalno i antipiretski. Inhibira djelovanje enzima ciklooksigenaze i time sintezu prostaglandina. Namijenjen je liječenju svih oblika reumatskih bolesti i olakšavanju različitih bolova ….
 6. NALGESIN FORTE filmom obložene tableta

  NALGESIN FORTE filmom obložene tableta (naproksen)

  Naproksennatrij je nesteroidni analgetik. Zahvaljujući protuupalnom učinku indiciran je za liječenje reumatoidnog artritisa, osteoartroze, akiloznog spondilitisa i akutnog gihta. Također je namijenjen za brzo i dugotrajno liječenje simptoma dismenoreje te pri akutnim poremećajima mišićno-koštanog sistema.
 7. TRAMADOL KRKA kapsule, tvrde

  TRAMADOL KRKA kapsule, tvrde (tramadol)

  Tramadol Krka kapsule se primjenjuju za liječenje umjerene do jake boli.
 8. TRAMADOL KRKA otopina za injekciju

  TRAMADOL KRKA otopina za injekciju (tramadol)

  Tramadol Krka otopina za injekciju se primjenjuje za liječenje umjerene do jake boli.

Opisi lijekova i drugih proizvoda služe upoznavanju njihovih osobina i nisu prodajni katalog.

Tekst opisuje lijek koji se može izdavati isključivo na recept. Prikladnost primjene lijeka kod pojedinog bolesnika može procijeniti samo ljekar. Za sve dodatne informacije obratite se svom ljekaru ili farmaceutu.

Prijava neželjenih dejstava
Ukoliko želite prijaviti neželjena dejstva lijeka, molim vas da ispunite niže navedeni obrazac.