Sponzorstva i doncije

Mi vjerujemo da je to što se fokusiramo na održiv razvoj i osluškujemo potrebe društva čiji smo dio dokaz našeg uspjeha. Zbog toga kroz sponzorstva i stipendije podržavamo brojne projekte u oblasti zdravstva i humanitarnog rada i investiramo u sport, obrazovanje, nauku i kulturu.

U 2015 godini izdvojili smo 0.34% ukupne prodaje za sponzorstva i donacije. Većina sredstava koje odvajamo za sponzorstva i stipendije namjenjena je promociji neprofitnih aktivnosti. Mi se fokusiramo na životnu sredinu i na lokalnom i na nacionalnom nivou, a podržavamo pojedinačne aktivnosti van Slovenije. Prioritet dajemo saradnji na dugoročnim projektima, koji mogu poboljšati život što većeg broja ljudi.

Sa onim kojima smo sponzori razvijamo partnerske odnose. Osim novčane pomoći, mi svojim partnerskim organizacijama nudimo i organizacionu podršku, kao i saradnju naših zaposlenih na specifičnim projektima. Od 2007. organizujemo okupljanja onih kojima je Krka sponzor, na tim okupljanjima predstavljamo Krkinu strategiju korporativnog identiteta, ocjenjujemo zajednička iskustva i tražimo nove mogućnosti za saradnju.

Podrška široj društvenoj zajednici je stabilan element Krkinog poslovnog pristupa, što s jedne strane održava i i utvrđuje dobre odnose sa različitim segmentima javnosti, a sa druge strane povećava lojalnost zaposlenih, imajući u vidu da zaposleni u Krki i članovi njihovih porodica učestvuju u radu različitih klubova i društava.