Proizvodnja

Usklađeni smo sa zahtjevima za proizvodnju novih proizvoda te odnosnim zakonima te brzo uvodimo napredne tehnološke procese u proizvodnju djelatnih tvari i gotovih proizvoda. Povećavamo proizvodne kapacitete i poboljšavamo ekonomičnost procesa u Sloveniji i u Krkinim inozemnim podružnicama.

Z50SI-zaposlitev-podrocje-dela-proizvodnja-Krka-linija-c1640x920-M21

Proizvodnja u Sloveniji odvija se na lokacijama u Novome Mestu, Šentjerneju, Krškom i Ljutomeru, a izvan Slovenije imamo proizvodne kapacitete u Hrvatskoj, Poljskoj, Njemačkoj i Ruskoj Federaciji. Također, u dugoročnom najmu imamo proizvodne kapacitete za proizvodnju Krkinih proizvoda u Kini.

Prenosimo nove tehnologije iz razvoja u proizvodne pogone u Sloveniji, a isto radimo i u Krkinim tvornicama u inozemstvu, te na lokacijama naših ugovornih partnera. Pružanjem rješenja za tehnološke probleme te optimiziranjem proizvodnje proizvoda sudjelujemo u razvoju i uvođenju novih proizvoda, novih tehnologija i tehnoloških postupaka.

FARMACEUSKA PROIZVODNJA

Tehnolog farmaceutske proizvodnje mora imati veliko znanje o procesu proizvodnje velikog raspona tehnoloških oblika lijekova, značajkama ulaznih materijala i mehaničke opreme te o njihovim interakcijama i međuovisnostima. Stručno znanje mora se redovito dijeliti s drugima te nadopunjavati novim razvojima u industrijskoj farmaciji, mehaničkoj opremi, regulatornim poslovima i računalnim programima koji su neophodan alat za planiranje, izvođenje i kontroliranje procesa proizvodnje, kao i za izradu dokumentacije.

Proces proizvodnje implementiraju operateri – operateri strojeva, koje pak usmjeravaju i nadziru farmaceutski i kemijski tehničari. Ključ proizvodnje visokokvalitetnih, sigurnih i učinkovitih lijekova leži u njihovu poznavanju tehnološkog procesa i opreme, njihovu velikom radnom iskustvu i konzistentnosti te u omogućavanju prvoklasne tehnološke dokumentacije. Tehnolozi i tehničari za održavanje dobro su upoznati s mehaničkim inženjerstvom i elektronikom – oni pružaju tehničku podršku i održavaju tehnološku opremu.

Proizvodnji lijekova jednakovrijedan je i proces čišćenje opreme i prostora. Operateri strojeva čiste i tehnološku opremu, te čiste i dezinficiraju proizvodne prostore. U čišćenju proizvodnih prostora pomaže im za to kvalificirano osoblje.

PROIZVODNJA DJELATNIH TVARI

Tehnolog za proizvodnju djelatnih tvari mora imati veliko znanje o cijelom procesu proizvodnje djelatnih tvari, tehnološkim oblicima lijekova, značajkama ulaznih materijala i mehaničkoj opremi te o njihovim interakcijama i međuovisnostima.

Stručno znanje mora se redovito dijeliti s drugima te nadopunjavati novim razvojima u industrijskoj farmaciji, mehaničkoj opremi, regulatornim poslovima i računalnim programima koji su neophodan alat za planiranje, izvođenje i kontroliranje procesa proizvodnje, kao i za izradu dokumentacije.

U NAŠIM SUVREMENIM POSTROJENJIMA ZA PROIZVODNJU U SLOVENIJI I INOZEMSTVU GODIŠNJE SE PROIZVEDE VIŠE OD 16 MILIJARDI TABLETA I KAPSULA.

Na proizvodnji naših visokokvalitetnih, sigurnih i učinkovitih lijekova radi oko 3000 zaposlenika u devet proizvodnih pogona u Sloveniji, četiri proizvodna pogona u inozemstvu te na lokacijama odabranih ugovornih partnera diljem svijeta.

Saznajte više o proizvodnji izravno od Krkinih zaposlenika.

Istražite više

Multiparty banner 1

ZAŠTO RADITI U KRKI?

Stojimo rame uz rame kako bismo njegovali okolinu izgrađenu na uzajamnom povjerenju, poštovanju, suradnji, cjeloživotnom učenju i odgovornom stavu prema poslu koji radimo.

Više

PRIDRUŽITE NAM SE

Trenutno slobodna radna mjesta.

Više

SUVREMENA TEHNOLOGIJA

Naši lijekovi proizvode se koristeći suvremenu tehnologiju u tvornicama u Sloveniji i diljem svijeta.

Više